'Grote transfer op komst: Dembélé (Barça) wordt eind deze week PSG-speler'

'Grote transfer op komst: Dembélé (Barça) wordt eind deze week PSG-speler'

01-08-2023 15:36
2

De transfer van Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain lijkt er te gaan komen. De Franse kampioen heeft FC Barcelona schriftelijk op de hoogte gesteld dat het gebruik wil maken van een clausule van vijftig miljoen euro, melden Fabrizio Romano en L'Équipe.

Hoewel de eigenlijke transferclausule op 31 juli afliep, heeft PSG zichzelf met de formele brief extra tijd verschaft. De Parijzenaars hebben nu nog vijf dagen om Dembélé voor een gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen aan te trekken. Daarna bedraagt zijn prijskaartje honderd miljoen. Zowel Romano als L'Équipe twijfelt echter niet aan een goede afloop: de 26-jarige vleugelaanvaller is eind deze week speler van PSG, benadrukken zij.

Voor Barça is het een hard gelag. De Catalanen wisten een jaar geleden een transfervrij vertrek nog af te wenden, maar lijden nu alsnog een flink verlies. In 2017 kwam Dembélé nog voor 135 miljoen euro over van Borussia Dortmund. Lange tijd kon de Franse international niet aan de verwachtingen voldoen, maar de laatste jaren groeide hij alsnog uit tot een belangrijke schakel in de ploeg van Xavi.

De Franse sportkrant schreef eerder dat de helft van de transfersom van vijftig miljoen ook nog eens naar de speler gaat, maar dat wordt onder meer door Diario AS tegengesproken.