'Dembélé staat voor vertrek: megaverlies dreigt voor Barcelona door afspraak'

'Dembélé staat voor vertrek: megaverlies dreigt voor Barcelona door afspraak'

31-07-2023 19:25

FC Barcelona dreigt zwaar verlies te lijden op Ousmane Dembélé. Niet alleen kost de Franse vleugelaanvaller, die op weg is naar Paris Saint-Germain, tot middernacht 'slechts' 50 miljoen euro, ook gaat een substantieel deel van de transfersom naar de speler en zijn entourage. Dat meldt L'Équipe.

PSG en Dembélé voeren een race tegen de klok, nu de deadline voor de gelimiteerde afkoopsom per 1 augustus verstrijkt. Tot middernacht moet de 26-jarige Fransman precies 50 miljoen euro kosten, daarna wordt het 100 miljoen. Als de deal niet op tijd wordt afgerond, gaan PSG en Barcelona volgens L'Équipe wel in gesprek over een andere transferconstructie. Dembélé wil zelf graag naar Parijs en heeft zijn jawoord al gegeven.

Een transfer naar PSG heeft voor Dembélé grote financiële gevolgen. Bij zijn laatste contractverlenging - in 2022 - maakten de blessuregevoelige aanvaller en zijn management een opvallende afspraak met Barcelona: de vastgestelde 50 miljoen zou eerlijk verdeeld worden tussen speler en club. De helft van de transfersom lijkt derhalve in de zakken van Dembélé te verdwijnen. Barça dreigt daardoor 100 miljoen euro verlies te lijden op Dembélé, voor wie in 2017 nog 135 miljoen euro werd betaald aan Borussia Dortmund.