Atlético-legende Godín (37) zet na 627 wedstrijden punt achter voetballoopbaan

Atlético-legende Godín (37) zet na 627 wedstrijden punt achter voetballoopbaan

31-07-2023 10:10
1

Diego Godín heeft op 37-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière gezet. De recordinternational van Uruguay nam zondagavond na afloop van de laatste competitiewedstrijd met de Argentijnse club Vélez Sarsfield afscheid van het profvoetbal.

"Ik wilde deze beslissing op deze manier maken, terwijl ik nog fit ben", aldus Godín, geciteerd door diverse Argentijnse media. "Het is misschien een verrassing, maar ik overwoog dit al een tijd. Ik heb nu andere prioriteiten. Mijn familie is in Uruguay en ik ben onlangs vader geworden. Ik wil rust nemen en van andere dingen genieten."

De 161-voudig international trok in 2007 naar Europa, waar hij bij Villarreal kwam te spelen. Na drie jaar in het geel maakte hij de overstap naar Atlético Madrid. Daar groeide hij uit tot een clubicoon. Godín speelde er in negen jaar tijd liefst 389 wedstrijden. In het seizoen 2013/14 werd hij landskampioen met de Spaanse club. 

Na zijn periode in Madrid werd hij aangetrokken door Internazionale. Na één jaar vertrok hij naar Cagliari, alvorens hij terugkeerde in Zuid-Amerika, waar hij via een avontuur in Brazilië neerstreek in Argentinië. Daar houdt het voetbalavontuur van Godin, die in totaal 627 wedstrijden speelde, op.