Spits Vanzeir (ex-Union) wordt de held van de avond voor NY Red Bulls

Spits Vanzeir (ex-Union) wordt de held van de avond voor NY Red Bulls

31-07-2023 09:22
4

Dante Vanzeir, de voormalige spits van Union SG, heeft een hoofdrol vertolkt namens New York Red Bulls. De spits wist met de New York Red Bulls met 2-1 te winnen van het Mexicaanse Atlético San Luis en zorgde er persoonlijk voor dat de New York Red Bulls door konden naar de volgende ronde van de Leagues Cup.

De leagues cup is een toernooi tussen de Amerikaanse en de Mexicaanse clubs. Vanzeir wist iets voor het half uur de score namens de New York Red Bulls te openen. Vanzeir reageerde adequaat op een hoekschop en knikte bij de eerste paal binnen.

Vanzeir juichde opvallend na zijn doelpunt. De spits liet op zijn ondershirt de tekst zien, ‘Stokes Strong’, dit was ter steun voor zijn ploegmaat Aidan Stokes. Stokes heeft een zus die lijdt aan leukemie. Vanzeir gaf vervolgens zelf deze uitleg voor de camera’s.

Een kwartier na het doelpunt van Vanzeir bracht Jhon Murillo de stand weer gelijk. De wedstrijd leek ook op een gelijkspel te eindigen, totdat de slotfase aanbrak. In de 91e minuut kregen de Mexicanen een strafschop. Verdediger Unai Bilbao eiste de strafschop op, maar faalde vanaf de stip.

Direct in de omschakeling was het Vanzeir die er vandoor ging vanaf de linkerkant. Vanzeir zag zijn kans schoon en rondde sterk af. Vanzeir bekroonde zich op deze wijze tot matchwinner en zorgde ervoor dat de New York Red Bulls doorgaan naar de volgende ronde.