STVV begint met zege, Fink zag veel balbezit en kansen: Goede pressing

STVV begint met zege, Fink zag veel balbezit en kansen: "Goede pressing"

30-07-2023 23:22

Thorsten Fink heeft zijn tijdperk bij Sint-Truiden voortvarend ingezet. Tegen Standard Luik hing een doelpuntenloos gelijkspel in de lucht, tot een fraaie afstandsknal van Aboubakary Koïta Stayen in lichterlaaie zette. De trainer kon zich geen mooier debuut dromen.

Uiteraard legde STVV niet de perfecte wedstrijd op de mat, maar Fink was uiterst tevreden over de prestatie. In de eerste plaats voerden zijn manschappen vooral keurig uit wat hij hen opgedragen had. "We hebben een goede pressing uitgevoerd en overleefden de moeilijke momenten", citeert L'Avenir hem. "Wij hadden het balbezit en de meeste kansen." Daarom noemt Fink de zege van zijn ploeg dan ook verdiend.

Toch houdt de Duitser de voetjes op de grond. De competitie duurt immers nog lang. Hij heeft ook al enkele werkpunten opgemerkt. "We kunnen onze aanwezigheid op lange ballen verbeteren", noteerde Fink in zijn schriftje. De verlossende treffer kwam op naam van Koïta. Dat die het vanop ruime afstand (succesvol) probeerde, verraste zijn trainer niet. "Ik weet dat Koïta een goed schot heeft. Ik ben erg tevreden voor hem."