Hoofdtrainer Ajax: Twijfel of we aan die verwachting kunnen voldoen

Hoofdtrainer Ajax: "Twijfel of we aan die verwachting kunnen voldoen"

30-07-2023 19:39
1

Hoofdtrainer Maurice Steijn vindt dat Ajax nieuwe spelers met kwaliteit nodig heeft. Aan de trainer is vooraf een ander plaatje voorgelegd en hij wordt nu door de clubleiding in zijn hemd gezet, schrijft De Telegraaf zondagmiddag.

Volgens Steijn moet Ajax waken voor het imago van de club. "Dat er niemand meer naar ons toe wil komen en dat er jongens weg willen, is wat je wilt voorkomen", vertelt Steijn. "Ik snap de zorgen van bepaalde spelers, want die hebben ze ook naar mij toe uitgesproken”, reageert de coach op de niet mis te verstane woorden van Berghuis in gesprek met AT5. "Ik denk dat Dusan Tadic de eerste alarmbel heeft laten afgaan door weg te gaan", zei de aanvaller eerder. 

Steijn twijfelt vooralsnog aan de kwaliteit van Ajax. "Ajax blijft Ajax. Er wordt van ons verwacht dat we van elk team winnen. En op dit moment twijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen. Ik weet met welke spelers we bezig zijn en áls die komen, worden we structureel beter. Ik kan niet wachten tot ze het vliegtuig instappen en onze kant op komen", zei Steijn. "Of ik nog vertrouwen in Sven heb? Ja, omdat ik weet met welke spelers we bezig zijn. Maar het klopt, er zijn nog geen deals. Ik hoop dat het allemaal rond komt. En dat het bij de huidige spelers rustig blijft… Want ik ben natuurlijk ook niet gek."