Gent begint JPL-seizoen goed met krappe overwinning op Kortrijk

30-07-2023 18:01 Laatste update: 18:05
40

KAA Gent ontving KV Kortrijk tijdens de eerste speelronde van het nieuwe Jupiler Pro Leagueseizoen. Gent weet uiteindelijk met 3-2 te winnen van Kortrijk, nadat Kortrijk vroeg in de match op voorsprong kwam. De doelpuntenmakers werden Abdelkahar Kadri, een eigendoelpunt van Aleksandar Radovanovic, Hugo Cuypers, Gift Orban en Felipe Avenatti met de aansluitingstreffer.

Het was Gent dat als eerste gevaarlijk werd in de match via de topschutter van vorig seizoen Hugo Cuypers. Toch verscheen Kortrijk als eerste op het scorebord. In de 5e minuut was het Abdelkahar Kadri die na een knappe één-twee met Bruno weet te scoren.

Nog geen drie minuten later was het alweer gelijk. Aleksandar Radovanovic probeerde een ongevaarlijke voorzet van Gift Orban weg te werken, maar deed dit in zijn eigen doel. Gent kreeg op deze wijze een presentje aangeboden van Kortrijk.

De beginfase van de match leverde aardig wat vuurwerk op, Gent-spits Cuypers kreeg nog een hoofdwond te verwerken na een duel met Radovanovic. De match verliep verder en Kortrijk kon aardig meekomen met Gent.

Gent werd na 30 minuten dominanter en dat vertaalde zich op het scorebord. De gewonde spits Hugo Cuypers zorgde voor de voorsprong van Gent. Cuypers versnelde naar de eerste paal bij een hoekschop en wist knap raak te koppen.

Na het doelpunt van Cuypers werd Gent steeds dominanter, het rustsignaal klonk en de ploeg van Hein Vanhaezebrouck ging met een goed gevoel de kleedkamer in.

De tweede helft begon met weinig spektakel. Pas na tien minuten kwam Gent met een fraaie aanval opzetten. Hong wilde vervolgens uithalen maar Radovanovic wist zich knap voor het schot te gooien. Hierna wist Kortrijk plotseling op te duiken voor het doel van Gent, maar dit leidde niet tot een doelpunt.

Na 71 minuten was het goudhaantje Gift Orban die de voorsprong voor Gent verdubbelde tegen Kortrijk. De spits was tot nog toe weinig zichtbaar, maar wist de zeer scherpe counter van Gent knap af te ronden. Na zijn doelpunt leverde Orban bijna een fraaie assist aan Cuypers, maar doelman Vandenberghe bracht redding.

Na het doelpunt van Orban was Gent zeer dominant. Toch was het Kortrijk dat ineens de aansluitingstreffer vond via Felipe Avenatti. De spits kopte goed binnen na een prachtige voorzet van De Neve. In de laatste fase van de match werd het erg spannend voor Gent, toch kon de ploeg van Hein Vanhaezebrouck de overwinning over de streep trekken.