Eigen doelpunt Daland is genoeg voor overwinning van Antwerp tegen Cercle

30-07-2023 15:23
37

Het was stevig werken voor Royal Antwerp FC, maar de landskampioen heeft de eerste overwinning toch beet. Een eigen doelpunt van Jesper Daland in de eerste helft was genoeg voor The Great Old: 1-0.

De nieuwe kampioen begint met veel ambities aan het nieuwe seizoen en wil voor een nieuwe titel gaan. Met Cercle Brugge kreeg het echter een taaie klant in de openingswedstrijd. De eerste kans was toch voor Antwerp en nieuwkomer Ondrejka, die de bal niet voorbij doelman Warleson kreeg.

Cercle liet zich echter niet zomaar onbetuigd en maakte het met de gekenmerkte hevige druk Antwerp bijzonder moeilijk om tot voetballen te komen. Aanvallend kwam Cercle Bruggeer ook steeds beter aan te pas en wist het zelfs enkele kansjes te versieren. Jean Butez wist echter erger te voorkomen voor The Great Old.

Het spel bleef ook goed op en neer gaan, met twee ploegen die er stevig voor gingen en op zoek gingen naar die openingstreffer. Een drukkend Antwerp creëerde in het slot van die eerste helft uiteindelijk toch nog de beste mogelijkheden én wist te scoren. In de allerlaatste minuut schoof Jesper Daland een voorzet van Ondrejka in eigen doel: 1-0.

Een nieuwe helft en ook vernieuwde hoop voor Cercle Brugge, dat weer vol goede moed op zoek ging naar een gelijkmaker. Er kwamen ook enkele gevaarlijke situaties door de Bruggelingen, al wist Butez zijn netten wel makkelijk schoon te houden.

Voor Antwerp was het net zoals in de Supercup tegen KV Mechelen even overleven en vooral speculeren op de counter. Het publiek zette zich wel achter de landskampioen, maar toch bleef Cercle Brugge de ploeg met de meest aanvallende intenties. Echte kansen puurde het daar echter niet uit.

Met nog een kwartier te gaan leek de wedstrijd wat dood te bloeden. Cercle Brugge hapte naar adem terwijl Antwerp de wedstrijd vooral probeerde te controleren. Arthur Vermeeren trapte in het slot nog knap richting doel. Zijn poging belandde op de deklat. Het bleef dan ook 1-0.