KRC Genk geeft RWDM lesje in efficiëntie en pakt duidelijke driepunter

29-07-2023 22:38
37

Kansen genoeg op een doelpunt, maar RWDM is er toch niet in geslaagd om KRC Genk helemaal te verrassen. De vicekampioen ging op bezoek bij de promovendus met duidelijke 0-4 cijfers winnen.

Het was in die eerste wedstrijd van het seizoen uitkijken naar promovendus RWDM, dat na een lange afwezigheid weer aanwezig was in de JPL. Met KRC Genk kreeg het echter geen makkelijke tegenstander als eerste klus.

Bij Genk zette Wouter Vrancken onder meer Bilal El Khannouss en Patrik Hrosovsky op de bank, maar de Limburgers hadden – niet verrassend – toch het overwicht in de partij. Toch was de grootste kans voor RWDM, dat via Mickael Biron de paal raakte. Even later was het Abner die met een gelukje op doel kon besluiten, Vandevoordt wist in extremis nog te redden.

De grote kansen waren voor RWDM, maar de doelpunten toch voor Genk. Na een half uur voetballen was het raak voor de Limburgers nadat Fadera de bal in doel wist te tikken. Even later kreeg Genk ook nog een terechte strafschop en werd het via Bryan Heynen 0-2.

Thierry Dailly raakte voor rust nog de deklat, maar een doelpunt scoren zat er voor RWDM niet meer in voor rust. Wel voor Genk, dat op slag van rust via Munoz toch nog op 0-3 kwam te staan.

In de tweede helft kwam RWDM amper nog aan bod en hoefde het ook voor Genk niet helemaal meer. Het bleef wel zoeken naar een nieuw doelpunt zonder de voet echt helemaal in te duwen op het gaspedaal.

De Limburgers hadden de partij ook vrij simpel onder controle en gaven de Brusselaars uiteindelijk amper nog ruimte om echt tot voetballen te komen. Via Carlos Cuesta werd het zelfs nog 0-4 voor Genk en was het al helemaal boeken toe voor de thuisploeg.