'Here we go': Mané verlaat Bayern na één seizoen en trekt naar Saudi-Arabië'

UPDATE: Bayern bevestigt aanstaand vertrek Mané, die naar Al Nassr kan verhuizen

29 juli om 21:35
Laatste update: 29 juli om 21:35

Het is rond: Sadio Mané gaat Bayern München na één seizoen verlaten. De 31-jarige buitenspeler gaat zijn loopbaan voortzetten bij Al Nassr, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano.

Romano laat zijn befaamde 'here we go' los, wat betekent dat de deal beklonken is. Bayern heeft het meest recente bod, ter waarde van ongeveer 32 miljoen euro, geaccepteerd. Voor eenzelfde bedrag nam Der Rekordmeister de Senegalees vorig jaar over van Liverpool. Alleen een medische keuring scheidt Mané nog van een contract bij Al Nassr. 

Bij Al Nassr gaat Mané samenspelen met Cristiano Ronaldo, die eind 2022 als eerste sterspeler de stap naar Saudi-Arabië zette. Deze zomer kwamen ook Marcelo Brozovic, Seko Fofana en Alex Telles al naar Al Nassr. 

De periode van Mané bij Bayern is geen geslaagd huwelijk geworden. De aanvaller was voornamelijk invaller. Toch kwam hij nog tot 38 officiële wedstrijden. Daarin scoorde hij twaalf keer en gaf hij zes assists.

Update: Bayern München bevestigt dat Sadio Mané op het punt staat om te vertrekken. Der Rekordmeister schrijft op Twitter dat de aanvaller vanwege transferperikelen niet in actie komt in het oefenduel met Kawasaki Frontale. Het is inmiddels een publiek geheim dat Mané spoedig bij Al Nassr tekent.

Het betekent dat er na één seizoen een einde komt aan het weinige gelukkige huwelijk tussen beide partijen. Mané kwam met hoge verwachtingen over van Liverpool, maar zijn topvorm etaleerde hij in München geen moment. De Senegalees levert de Duitse kampioen nog wel 32 miljoen euro op. In Saudi-Arabië wordt hij ploeggenoot van Cristiano Ronaldo.