Club Brugge haalt niet zomaar verdediger, Deila rekent op Boyata: “Meerwaarde”

Club Brugge haalt niet zomaar verdediger, Deila rekent op Boyata: “Meerwaarde”

28 juli om 15:45

Club Brugge zoekt naar defensieve versterking, maar volgens Ronny Deila zal niet zomaar iemand worden gehaald. De oefenmeester rekent nog sterk op Dedryck Boyata, dat liet hij weten aan Het Nieuwsblad.

Deila vindt dat hij een ruime kern heeft, ook verdedigend. “We hebben backs en centrale verdedigers genoeg. Het zijn vaak jonge kerels, dus we zouden nog wat extra leiderschap en ervaring kunnen gebruiken. Het klopt dat we de markt in de gaten houden. Maar we gaan niemand halen om te halen. We kiezen kwaliteit boven kwantiteit. En die is er nu al.”

Ook Boyata is er nog en lijkt ook te blijven. “Maar nu is hij fit én gelukkig. Dedryck is iemand die zich goed moet voelen en dan is hij een meerwaarde. Zaterdag maakt hij alvast minuten met de U23, dus hopelijk is dat een volgende stap. Ik ken Boyata nog van bij Celtic, waar ik hem een seizoen onder mijn hoede had. Een halfjaar geleden vocht hij nog voor een selectie voor het WK. Dus kwaliteit heeft hij zeker. Dedryck zit nu in een positieve vibe en maakte al minuten tegen AZ.”