OFFICIEEL: Wereldreiziger Pálsson strijkt op z'n 32e aan de Kehrweg neer

OFFICIEEL: Wereldreiziger Pálsson strijkt op z'n 32e aan de Kehrweg neer

28-07-2023 13:15

KAS Eupen heeft een brok ervaring toegevoegd aan haar middenveld. Victor Pálsson komt over vanuit de Verenigde Staten. Op zijn 32e heeft de IJslander al een heleboel watertjes doorzwommen.

De komst van Pálsson zat al even in de pijplijn en nu heeft Eupen de transfer ook officieel bevestigd. Hij ondertekende aan de Kehrweg een contract tot de zomer van 2026. Op de website wordt de nieuwkomer omschreven als een 'defensieve speler', al kan Pálsson voornamelijk goed uit de voeten als controlerende middenvelder. Na het vertrek van Stef Peeters kon Eupen in die zone nog wel wat gebruiken.

Pálsson brengt alvast een brok ervaring met zich mee. De IJslander zat als jongeling even bij Liverpool FC, waarna een zwerftocht over zowat de halve planeet volgde. Hibernian, NEC, New York RB, Helsingborg, Esbjerg, FC Zürich, SV Darmstadt en Schalke 04 namen hem in dienst. Sinds 2022 kwam daar DC United bovenop. In de MLS betwistte Pálsson uiteindelijk 28 duels. In tussentijd verzamelde hij ook nog 36 interlands voor IJsland. Al die bagage moet Eupen helpen om in de Jupiler Pro League te blijven.