UPDATE: 'Club Brugge polste wel degelijk naar Struijk, maar 'veel te duur''

UPDATE: 'Club Brugge polste wel degelijk naar Struijk, maar 'veel te duur''

28-07-2023 11:47 Laatste update: 12:37
48

Club Brugge is concreet in de markt voor Pascal Struijk, meldt het Nederlandse De Telegraaf. De 23-jarige verdediger, die het afgelopen seizoen met Leeds United degradeerde naar het Championship, heeft nog een contract tot de zomer van 2027 op Elland Road.

Blauw-Zwart is door de degradatie van Leeds optimistisch over een potentiële deal, klinkt het. Struijk geldt bij Club Brugge als topkandidaat om de leider in de defensie te worden. Na het vertrek van Abakar Sylla is daar nood aan vers bloed. Het is nog onduidelijk welk bedrag Leeds verlangt voor de Nederlander, die ook over een Belgisch paspoort beschikt. Onder Roberto Martinez was er even sprake van dat Struijk voor de Rode Duivels zou uitkomen, maar dat liedje ging niet door.

Struijk, die zowel in het centrum van de verdediging als ook als linksback uit de voeten kan, speelde het afgelopen seizoen 29 Premier League-wedstrijden. De deels door Ajax opgeleide verdediger maakte in 2018 de oversteek over Het Kanaal en bemachtigde twee jaar later een plekje in de hoofdmacht. Door zijn sterke optredens in Engeland kam hij in beeld bij zowel het Belgische als het Nederlandse elftal.

Net zoals bij de Rode Duivels kwam het evenmin tot een debuut in bij Nederland. Voormalig bondscoach Louis van Gaal nam Struijk op in de voorselectie voor het WK in Qatar, maar de verdediger overleefde de schifting niet.

UpdateHet Laatste Nieuws claimt dat het nieuws rond Struijk genuanceerd moet worden. Jazeker, Club Brugge heeft zich bij Leeds United gemeld voor de verdediger, maar na een eerste rondvraag bleek die 'veel te duur'. Voorlopig is dat dossier dan ook van de baan, al staat de deur altijd nog op een kier. Dan lijkt Leeds wel haar prijs te moeten laten zakken.