Gloednieuw JPL-elftal, VoetbalPrimeur bouwt met Club Brugge, RSCA en Westerlo

Gloednieuw JPL-elftal, VoetbalPrimeur bouwt met Club Brugge, RSCA en Westerlo

28-07-2023 20:00 Laatste update: 31-07-2023 12:40
2

Tijdens deze transferperiode zijn er al aardig wat handtekeningen gezet. Flink wat nieuwe krachten mochten de Jupiler Pro Leagueclubs al verwelkomen. Club Brugge, RSC Anderlecht, KRC Genk en KVC Westerlo deden serieuze investeringen in hun selecties. Bij VoetbalPrimeur.be zijn wij gaan puzzelen met de nieuwkomers om een sterke gloednieuwe formatie te kunnen presenteren die zou kunnen meestrijden in de Jupiler Pro League. Wij weten dat de transferperiode nog een langere tijd voortduurt, maar de start van de competitie staat voor de deur. 

We hebben het volgende kader gebruikt om ervoor te zorgen dat we niet buiten de lijntjes gaan kleuren. Er zijn alleen aanwinsten gebruikt voor teams uit de Jupiler Pro League. Deze aanwinsten mogen zowel vanuit het binnenland of het buitenland komen. Ook hebben we spelers die terugkomen van een huurperiode als aanwinst beschouwd. Het voorbeeld hiervan is Maxim De Cuyper die weer terug is bij Club Brugge na zijn huurperiode bij KVC Westerlo.

We hebben gekozen voor een 4-4-2 formatie, Het is ons opgevallen dat de Jupiler Pro Leagueclubs zich tot nog toe flink aanvallend versterkt hebben. De 4-4-2 formatie geeft de mogelijkheid om enerzijds een stugge formatie te presenteren. Anderzijds kan deze formatie met aanvallende linker en rechtermiddenvelders een absolute plaag zijn voor een verdediging.

Doelman Hendrik Van Crombrugge, ervaren doelman met bewijsdrang
Hendrik Van Crombrugge is de nieuwe doelman van KRC Genk. De ervaren Van Crombrugge kwam over van RSC Anderlecht, nadat hij het afgelopen seizoen zijn basisplaats moest afstaan aan doelman Bart Verbruggen. De keuze voor onze doelman was tussen Maxim Dupé en Van Crombrugge. Wij zijn voor Van Crombrugge gegaan omdat hij duidelijk heeft aangegeven dat hij zich opnieuw wil bewijzen. Van Crombrugge heeft meer dan eens zijn kwaliteit bij Anderlecht laten zien en wij zijn benieuwd wat er gebeurt wanneer hier extra bewijsdrang aan wordt toegevoegd.

Rechtervleugelverdediger Patris, Belgische Belofte in dienst van Anderlecht 
Louis Patris is de nieuwe rechtervleugelverdediger van RSC Anderlecht. Patris heeft zichzelf vanuit de jeugd van Leuven in het eerste elftal geknokt en wist in het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen zeer te overtuigen. Patris speelde 33 matches mee bij Leuven en wist als verdediger tweemaal te scoren en leverde acht assists af. Patris werd eerder al beloond met zijn selectie bij de Belgische Beloften en Anderlecht had maar liefst 3,5 miljoen euro voor de verdediger over.

Centrale verdediger Mac Allister, Argentijnse tackles namens Union
Kevin Mac Allister is de nieuwe steunpilaar van Union SG centraal achterin. Union staat erom bekend dat ze de juiste transfers doen en wij denken dat dit ook nu weer het geval is. Wij hebben voor Mac Allister gekozen centraal achterin, de Argentijnse verdediger staat bekend om zijn tackles. Union toonde tijdens de presentatie van Mac Allister wat we van hem mogen verwachten en dat belooft een hoop vuurwerk.

Centrale verdediger Watanabe, zeer solide centrale verdediger, nu namens Gent 
Tsuyoshi Watanabe, de nieuwe centrale verdediger van KAA Gent. Watanabe maakte de overstap van KV Kortrijk naar Gent, dit leverde De Kerels een flinke transfersom van 3,5 miljoen euro op. Hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck maakte zich hard voor de transfer en gaf zelfs aan dat hij zijn beste Japans erop los had gelaten. Watanabe maakte een zeer solide indruk bij Kortrijk centraal achterin.

Linkervleugelverdediger De Cuyper, veel indruk gemaakt bij Westerlo, nu bij Club Brugge 
Maxim De Cuyper speelde het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen meer dan degelijk bij KVC Westerlo. De 22-jarige linkervleugelverdediger maakte veel indruk en weerlegde betere statistieken dan menig aanvaller. Ook bij de Belgische Beloften maakte De Cuyper een sterke indruk, het is slechts een kwestie van tijd voordat we De Cuyper een Rode Duivel mogen noemen.

Rechtermiddenvelder Ondrejka, jonge vleugelflitser van kampioen Antwerp
Jacob Ondrejka is een aanwinst van landskampioen en bekerwinnaar Royal Antwerp FC. Ondrejka is pas 20-jaar jong en is eigenlijk meer een rechtsbuiten. De Zweedse buitenspeler komt over van Elfsborg, Antwerp betaalde 1,5 miljoen euro voor Ondrejka. Tijdens de Supercup met KV Mechelen liet Ondrejka zien dat hij geen last heeft van plankenkoorts. Ondrejka heeft als 20-jarige al flink wat ervaring opgedaan, hij speelde al 107 matches bij Elfsborg en wist hierin 21 doelpunten te maken en leverde 12 assists aan zijn ploegmaats.

Centrale middenvelder Kawabe, ervaren en veelzijdige middenvelder van Standard 
Hayao Kawabe (27) is de nieuwe centrale middenvelder van Standard. De club van hoofdtrainer Carl Hoefkens heeft met Kawabe een ervaren en veelzijdige middenvelder in huis gehaald. Kawabe maakte voor 1,5 miljoen euro de overstap van Wolverhampton Wanderers naar Standard. Kawabe speelde tot nu toe vijf interlands mee met Japan. Volgens Transfermarkt heeft Kawabe op dit moment een transferwaarde van een kleine drie miljoen euro.

Centrale middenvelder Vetlesen, de nieuwe nummer 10 van Club Brugge 
Hugo Vetlesen is de nieuwe nummer 10 van Club Brugge. Blauw-Zwart moest ver gaan voor de middenvelder en nam hem uiteindelijk voor 7,75 miljoen euro over van Bodø/Glimt. Club Brugge was op deze manier Nederlands kampioen Feyenoord voor in de strijd om de handtekening van Vetlesen. Vetlesen maakte veel indruk in Noorwegen, de pas 23-jarige middenvelder speelde al 123 wedstrijden bij Bodø/Glimt waarin hij 32 doelpunten maakte en 37 assists afleverde.

Linkermiddenvelder Minda, de talentvolle aanwinst van Cercle Brugge 
Alan Minda mag het binnen onze selectie laten zien als linkermiddenvelder. De pas 20-jarige Ecuadoriaan maakte de overstap van Independiente del Valle naar Cercle Brugge. Cercle Brugge heeft 2 miljoen euro betaald voor Minda. Cercle Brugge is overtuigd van de kwaliteiten van de middenvelder, die ook indruk wist te maken bij de nationale jeugdteams van Ecuador.

Linkerspits Dolberg, de nieuwe grote naam bij Anderlecht
Kasper Dolberg, ooit was Monaco bereid 50 miljoen euro neer te leggen voor de Deen. Deze zomer maakte hij voor 5 miljoen euro de overstap van OGC Nice naar RSC Anderlecht, nadat verhuurperiodes aan Sevilla en TSG Hoffenheim geen succes werden. Dolberg moet na het vertrek van Islam Silmani voor de doelpunten gaan zorgen bij Anderlecht en de ploeg weer in Play-Off 1 helpen. Tegen Ajax liet de spits zien dat hij nog altijd koel voor doel kan zijn.

Rechterspits Frigan, het transferrecord van Westerlo
Matija Frigan is misschien wel de meest opvallende aankoop in de Jupiler Pro League. Frigan maakte voor 5,5 miljoen euro de overstap van HNK Rijeka naar KVC Westerlo. De Kemphanen hebben ambitie en dat is terug te zien in de nieuwe spits. Frigan is pas 20 jaar oud en heeft bij Rijeka laten zien dat hij doelpunten kan maken. Frigan is ook inzetbaar op de flanken.

Wisselspelers
Het is dringen in ons geselecteerde elftal, er zitten meerdere spelers om naar uit te kijken op de bank. Wij zijn benieuwd naar de Braziliaanse spits Igor Thiago die overkwam van het Bulgaarse Ludogorets en de nieuwe Argentijnse spits Luis Vázquez van RSC Anderlecht. Genk investeerde ook flink in een nieuwe rechtsbuiten. Christopher Bonsu Baah kwam over van Sarpsborg 08.

Ook kijken we uit naar hetgeen dat Mathias Rasmussen kan brengen op het middenveld. De nieuwe middenvelder van Union SG heeft grote schoenen te vullen na het vertrek van aanvoerder Teddy Teuma. STVV uitte zich zeer content met de komst van middenvelder Rihito Yamamoto, wat voor impulsen gaat de ‘generaal’ STVV brengen? Hij kwam over van het Japanse Gamba Osaka.

Ismaël Kandouss, het was dringen voor de centrale verdediger positie. Kandouss heeft zijn strepen verdiend bij Union SG en mag het aankomend seizoen weer laten zien bij KAA Gent. Senne Lammens is onze reservedoelman. De 21-jarige maakte de pikante overstap van Club Brugge naar Royal Antwerp FC en wij voorzien een mooie toekomst.


Igor Thiago (Club Brugge)
Luis Vázquez (RSC Anderlecht)
Christopher Bonsu Baah (KRC Genk)
Mathias Rasmussen (Union SG)
Rihito Yamamoto (STVV)
Ismaël Kandouss (KAA Gent)
Senne Lammens (Royal Antwerp FC)