OFFICIEEL: Cercle én Feyenoord breken hun record met overgang Ueda

OFFICIEEL: Cercle én Feyenoord breken hun record met overgang Ueda

03-08-2023 12:03 Laatste update: 12:05
11

Het is officieel bevestigd, Ayase Ueda maakt de overstap van Cercle Brugge naar Feyenoord. De trefzekere Ueda maakte het afgelopen Jupiler Pro Leagueseizoen veel indruk. Feyenoord was overtuigd en heeft de spits nu definitief overgenomen.

Feyenoord moest flink in de buidel tasten voor Ueda. Het transferbedrag ligt rond de 10 miljoen euro. Het was niet alleen Feyenoord dat interesse toonde in Ueda. Ook het Spaanse Sevilla en het Portugese Sporting CP zaten achter zijn handtekening aan.

Ueda verkoos Feyenoord boven de andere aanbiedingen omdat hij graag met Feyenoord de Champions League in gaat. Toch is Ueda bij Feyenoord niet volledig zeker van een basisplaats, vaste spits Santiago Gimenez heeft daar het afgelopen seizoen zijn strepen verdiend in de punt van de aanval.

Ueda heeft zelf ook een zeer succesvol seizoen achter de rug bij Cercle Brugge. In 42 officiële wedstrijden wist hij maar liefst 23 keer te scoren en leverde hij twee assists af. De Japanse spits speelde slechts één seizoen bij Cercle Brugge.