De Slowaakse media: ‘KAA Gent favoriet, maar met vertrouwen spelen’

De Slowaakse media: ‘KAA Gent favoriet, maar met vertrouwen spelen’

27-07-2023 13:00 Laatste update: 16:30
4

KAA Gent treft op donderdagavond het Slowaakse MSK Zilina in de tweede voorronde van de Conference League. De Slowaakse media zien Gent als favoriet, maar achten het tweeluik niet kansloos voor hun landgenoten.

Belgische competitie sterker
'Ook tegen de favoriet zal Zilina met vertrouwen spelen', kopte het Slowaakse Sport. De krant geeft dus aan dat Zilina de underdog is tijdens de dubbele confrontatie met Gent. Sport vergelijkt ook de Slowaakse met de Belgische competitie. 'Zilina wacht een aanzienlijk sterke en aantrekkelijke tegenstander. De Belgische Jupiler League wordt beschouwd als de achtste beste van Europa volgens de Europese competitiecoëfficiënt. De Slowaakse Nike League staat op de 28e plaats', aldus Sport.

Succesvol Europees jaar Gent
Ook belicht Sport het succesvolle vorige Europese jaar van Gent. 'We weten dat we tegenover een team staan ​​met dezelfde opstelling die vorig jaar mooie resultaten wist te boeken in Europa. Ze hebben misschien geen grote namen, maar ze hebben genoeg ervaring uit de Belgische competitie. We willen het graag maken tegen deze ploeg', schrijft Sport.

Selectie Gent 10 maal zoveel waard
Daarnaast gaat Sport in op de enorme verschillen in transferwaardes van de selectie. 'Het verschil in de waarde van de spelersselecties is ook verschrikkelijk groot, terwijl het Žilina-team 8,03 miljoen euro waard is volgens Transfermarkt, heeft Gent een selectie die meer dan tien keer zo waardevol is (87,45 miljoen euro)', pende Sport neer.

Altijd kans
In het elftal probeert men positief te blijven. "De bal is rond en het kan ons niet schelen tegen wie we spelen. We moeten laten zien dat we een jong team zijn en kunnen uitblinken in het voetbal. Het belangrijkste is om niet bang te zijn en ervan te genieten", aldus Zilina-middenvelder Matus Rusnák op de officiele website van Zilina. “Natuurlijk worden dit belangrijke wedstrijden voor ons, maar we zijn een jong team en we hebben er zin in. In het voetbal maakt het mijns inziens niet uit wie de favoriet is. Prestaties op het veld zijn doorslaggevend, en ieder van ons zal ons best doen tegen zo’n tegenstander”, vertelde verdediger Andrej Stojcevski.

Thuisvoordeel in tweede match
Zilina speelt de tweede wedstrijd echter wel in eigen huis, dat kan volgens doelman Ľubomír Belko een voordeel opleveren. ''We hebben een tegenstander van hoge kwaliteit op ons te wachten die een uitstekende grip heeft op druk. Gent heeft zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten en is ook gevaarlijk in de omschakeling. We zullen ons echter met ons eigen spel presenteren. Een klein voordeel voor ons kan zijn dat we de eerste wedstrijd buitenshuis spelen. We hopen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, toeschouwers naar ons toe te trekken het stadion en misschien voor sensatie te zorgen”, zei doelman Belko.

Wedstrijddetails
Donderdagavond betreft de eerste match in een tweeluik, waarvan de return volgende week donderdag om 20.00 uur in het Štadión pod Dubňom wordt gespeeld.