Lars Dendoncker (ex-Club Brugge-jeugd) moet stoppen vanwege zijn hartconditie

Lars Dendoncker (ex-Club Brugge-jeugd) moet stoppen vanwege zijn hartconditie

26-07-2023 22:02
6

Droevig nieuws voor de familie Dendoncker, Lars Dendoncker (22), die een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding bij Club Brugge genoot, moet noodgedwongen stoppen met voetballen. De jongere broer van Leander Dendoncker heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet omdat hij lijdt aan hartproblemen.

In december 2022 werd er bij een medische keuring vastgesteld dat Dendoncker last heeft van myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Nu heeft Dendoncker via zijn instagram-pagina laten weten dat hij definitief een punt achter zijn loopbaan zet.

In een emotioneel bericht deelt Dendoncker het droevige nieuws. ‘Als kind had ik maar 1 droom. Profvoetballer worden. Maar mijn profcarrière is jammer genoeg van heel korte duur geweest. Door mijn hartproblemen heb ik beslist om te stoppen voor mijn eigen gezondheid. Dit was en zal de moeilijkste beslissing ooit zijn’, schrijft Dendoncker via Instagram.

Dendoncker vindt het extra pijnlijk omdat hij erg veel opgeofferd heeft voor zijn voetbalcarrière. “Ik heb enorm veel geleerd van dit hele avontuur en enorm veel moeten opofferen. Waardoor dit nog altijd veel pijn doet. 11 jaar in de academie van Club Brugge waar ik enorm veel vrienden gemaakt heb. Ik wil alle spelers, trainers en alle mensen waarmee ik het pad gekruist heb bedanken voor alles”, besluit Dendoncker.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lars Dendoncker (@dendonckerlars)