'Clubloze doelman De Gea staat in de belangstelling van Bayern München'

'Bayern München heeft clubloze doelman De Gea in het vizier'

26 juli om 15:15

Bayern München heeft doelman David de Gea op de korrel. De 32-jarige Spanjaard is clubloos, nadat hij met Manchester United niet tot een overeenstemming over een nieuw contract kwam.

De Gea liep vorige maand na twaalf seizoenen transfervrij de deur uit in Manchester. De keeper zit nog altijd zonder club en kan de nieuwe goalie van Bayern worden. BILD weet dat Der Rekordmeister De Gea op de lijst heeft staan, evenals David Raya (Brentford), Giorgi Mamardashvili (Valencia), Wojciech Szczęsny (Juventus), Yassine Bounou (Sevilla), Robert Sánchez (Brighton) en Kamil Grabara (FC Kopenhagen).

Van alle keepers op het lijstje is De Gea de enige die transfervrij is. Wel heeft de Spanjaard de duurste salariseisen. De Gea zou op jaarbasis zo'n tien miljoen euro verlangen en het is onduidelijk of Bayern bereid is daaraan mee te werken. Internazionale, waar André Onana vertrok, bood De Gea onlangs een salaris van om en nabij de vijf miljoen euro. Dit wees de sluitpost af.

Bayern beschikt na het vertrek van Alexander Nübel met Manuel Neuer en Yann Sommer over twee doelmannen. Neuer keert binnenkort terug van een zware blessure, terwijl Sommer op weg is naar de uitgang. Om die reden wil de landskampioen er zeker één keeper bij.