Vandevoordt (Genk): “Van Crombrugge (ex-Anderlecht) helpt me met tips”

Vandevoordt (Genk): “Van Crombrugge (ex-Anderlecht) helpt me met tips”

26-07-2023 12:56
2

KRC Genk speelde dinsdag 1-1 gelijk tegen het Zwitserse Servette FC. Wouter Vrancken had te kampen met problemen op het middenveld door een virus in de kern. In doel was er allerminst een probleem … Maarten Vandevoordt keepte wederom schitterend. 

Genk tekende deze zomer Hendrik Van Crombrugge van RSC Anderlecht. De ervaren doelman moet voor concurrentie en back-up zorgen voor Vandevoordt. De voormalige Anderlecht-man lijkt meteen een rol te vervullen in de kern van Genk. Na afloop van de partij tegen Servette sprak Vandevoordt met de pers. 

“Ik heb gedaan wat ik moest doen”, wordt er geciteerd door Het Nieuwsblad. “Het is jammer dat we dat doelpunt nog slikken.” In de 78e minuut scoorde Servette dan toch de gelijkmaker, nadat Tolu met een kopbal voor de 0-1 had gezrogd. Balen dus voor de jonge doelman. 

“Ik had nochtans het gevoel dat ik de nul zou houden”, besluit Vandevoordt. Later in het interview werd hem ook gevraagd naar de komst van Van Crombrugge. Vandevoordt lijkt alvast enthousiast over zijn nieuwe keeper maatje. “Mijn nieuwe concurrent? Hendrik Van Crombrugge is een heel goede keeper en een toffe gast. Hij heeft veel ervaring en helpt mij vaak met tips.”