OFFICIEEL: Sørloth (ex-Gent) vertrekt van RB Leipzig naar Villarreal

OFFICIEEL: Sørloth (ex-Gent) vertrekt van RB Leipzig naar Villarreal

26-07-2023 08:00 Laatste update: 08:01

Alexander Sørloth verruilt RB Leipzig voor Villarreal. De Spaanse club maakte de komst van de 27-jarige Noor dinsdagavond officieel bekend. 

De oud-spits van KAA Gent werd door de club uit de Duitse Bundesliga de voorbije twee seizoenen verhuurd aan Real Sociedad. Daar viel hij bij de beleidsbepalers van Villarreal op, waardoor er werd besloten om Sørloth over te nemen van Leipzig. Eerder vertrokken Nicolas Jackson (Chelsea) en Pau Torres (Aston Villa) al bij de Spaanse club. De twee spelers werden bij elkaar voor meer dan zeventig miljoen euro verkocht aan de Premier League-clubs.

Sørloth begint aan zijn achtste avontuur sinds zijn vertrek uit Noorwegen. Eerder kwam de aanvaller uit voor FC Groningen, FC Midtjylland, Crystal Palace, KAA Gent, Trabzonspor, RB Leipzig en Real Sociedad. Voor de laatstgenoemde club maakte hij in twee seizoenen zestien doelpunten in 67 officiële duels.

De spits kwam in 2019 over op huurbasis van het Engelse Crystal Palace naar KAA Gent en scoorde bij Gent 4 goals in 19 Jupiler Pro League-matchen.