KRC Genk krijgt zware klus en staat mogelijk tegenover Rangers in de CL

KRC Genk krijgt zware klus en staat mogelijk tegenover Rangers in de CL

24-07-2023 12:14 Laatste update: 12:21
16

Voor KRC Genk staat de tweede kwalificatieronde voor de Champions League nog op het programma, maar het kent inmiddels ook al de potentiële tegenstander in ronde drie. Dat wordt Rangers FC.

In het Zwitserse Nyon werd Genk uitgeloot tegen de Schotse topclub, die afgelopen zomer nog Cyriel Dessers in huis heeft gehaald. Een zware klus voor de Limburgers, die eerst nog voorbij het Zwitserse Servette moeten geraken.

Rangers kan daarmee ook opnieuw spelbreker worden van een Belgische club. Afgelopen seizoen kwam het in diezelfde ronde ook al uit tegen een Belgische ploeg en was Union de tegenstander. De Brusselaars wist het over twee wedstrijden met 3-2 uit te schakelen, waarna het ook PSV uitschakelde en in de Champions League in een groep met Ajax, Napoli en Liverpool zes keer kansloos onderuit ging.

De trip richting Schotland is echter nog niet zeker voor Genk. Eerst is Servette de tegenstander. Als Genk wordt uitgeschakeld door de Zwitsers, zakt het naar de derde kwalificatieronde van de Europa League waar Olympiakos de tegenstander zal zijn.