Lange penaltyreeks, rood voor Avila en de Supercup is binnen voor Antwerp

23-07-2023 20:06 Laatste update: 20:13
46

Royal Antwerp FC heeft de eerste prijs van het seizoen beet. Na een sterke eerste helft leek Royal Antwerp FC simpel op weg naar de zege, maar kreeg het het toch nog moeilijk in de tweede helft. Pas na strafschoppen werd de partij helemaal beslist en slaagde Antwerp erin de Supercup te pakken.

Geen Vincent Janssen of (de nog niet overgenomen) Calvin Stengs bij Antwerp, waardoor Gyrano Kerk de kans kreeg om zich te tonen en voor doelpunten moest zorgen. Bij KV Mechelen was het dan weer uitkijken naar nieuwe spits Lauerbach, die Malinwa wat extra scorend vermogen bracht.

Als landskampioen eiste Antwerp ook meteen het balbezit op en ging het voor eigen publiek snel op zoek naar een doelpunt. Die kwam er bijna na zeven minuten voetballen en een goede poging van Jelle Bataille. Doelman Gaetan Coucke had een goede reactie klaar. KVM was gewaarschuwd, maar had het niet helemaal begrepen en kwam even later wél op achterstand. Voorzet Bataille, intikker Michel-Ange Balikwisha: 1-0.

Even later wist Antwerp opnieuw te scoren via Balikwisha, maar werd het doelpunt na een – ellenlange VAR-check – toch afgekeurd vanwege buitenspel. Een antwoord van KV Mechelen liet op zich wachten en kwam er die eerste helft ook niet. Antwerp bleef de gevaarlijkste ploeg en kwam via Ondrejka en Muja nog op goede kansen om er een tweede van te maken. Die treffer viel echter niet.

Bij de rust greep Steven Defour in en bracht hij Boli Bolingoli en Daam Foulon op het veld. Een echt groot verschil bracht dat niet op. Malinwa kreeg de bal wel meer van Antwerp, maar wist daar geen kansen uit te puren. De enige countermogelijkheden van KV Mechelen werden er ook meteen uitgehaald met enkele potige tackles van The Great Old.

Op het uur kreeg KV Mechelen dan toch één goede aanval bij elkaar gevoetbald en werd Jean Butez toch aan het werk gezet door Nikola Storm. Geen doelpunt, wel een teken van leven van de bezoekers.

Malinwa kreeg uiteindelijk ook nog wat extra hulp nadat Gaston Avila er twintig minuten voortijd veel te stevig inging op Nikola Storm en een rode kaart onder de neus geschoven kreeg. KV Mechelen profiteerde daar optimaal van door en kwartier voor tijd uiteindelijk ook nog te scoren. 1-1. Zowel KVM als Antwerp gingen daarop nog op zoek naar een treffer, maar vonden die niet. Strafschoppen moesten over de uiteindelijke winnaar beslissen. Daarin kroonde Antwerp zich uiteindelijk tot de winnaar.