Van Crombrugge over kansen bij Genk: “Zelfde situatie bij Anderlecht”

Van Crombrugge over kansen bij Genk: “Zelfde situatie bij Anderlecht”

23-07-2023 18:44

De zomermercato draait nog steeds op volle toeren. Hendrik Van Crombrugge maakte zaterdag zijn debuut voor KRC Genk. De doelman mocht in de 2-0 overwinning tegen het Burnley FC van Vincent Kompany 45 minuten tussen de palen staan.

De doelman was erg tevreden met de eerste minuten die hij voor zijn nieuwe club kon maken. Het deed hem deugd, vertelde de doelman achteraf bij Sporza. "Er hangt positiviteit rond deze club. In het stadion, in de spelersgroep, bij de mensen van de club. Mensen willen hier vooruit en ik wil daar mijn steentje aan bijdragen."

De doelman mocht zijn concurrent Maarten Vandevoordt na rust vervangen. Van Crombrugge begrijpt dat hij dit seizoen tweede keus zal zijn, net zoals hij dat bij Anderlecht ook was. "Mijn speelkansen zijn inderdaad niet groter", geeft de keeper toe. 

"Je moet sowieso vechten voor je plaats. Maarten is het Belgische keeperstalent. Te vergelijken met Bart, die het Nederlandse keeperstalent is. Ik wil mijn steentje bijdragen voor de ploeg en ik zal wel zien in welke rol dat is."