'Fulham-hoofdtrainer zegt 'nee' tegen 46 miljoen en weigert Saudische aanbieding'

'Fulham-hoofdtrainer zegt 'nee' tegen 46 miljoen en weigert Saudische aanbieding'

23-07-2023 17:44
3

Fulham-manager Marco Silva heeft bedankt voor een duizelingwekkend aanbod uit Saudi-Arabië. In twee jaar tijd kon de Portugees zo'n 46 miljoen euro gaan verdienen bij Al Ahli, maar Silva blijft Fulham trouw.

Het is bekend dat de Saudische clubs deze zomer flink met geld smijten, om zo grote namen naar de vaderlandse competitie te kunnen halen. Al Ahli versterkte zich al met Roberto Firmino en Edouard Mendy, terwijl de club ook werkt aan de komst van Riyad Mahrez en Allan Saint-Maximin. De club, die vorig seizoen nog op het tweede niveau uitkwam in Saudi-Arabië, wilde met Silva dus ook een nieuwe trainer binnenhalen.

De coach kon voor twee jaar tekenen bij Al Ahli en in die periode zo'n 46 miljoen euro opstrijken, melden Engelse media. Silva blijft Fulham echter trouw, ondanks het grote geld dat voor hem in het verschiet lag. Hij hoopt dat zijn spits Aleksandar Mitrović (ex-RSC Anderlecht) uiteindelijk hetzelfde doet. De Servische spits kan namelijk ook naar Al Ahli verkassen en daar flink cashen, maar Fulham stelt zich taai op in de onderhandelingen.

Op Craven Cottage heeft Silva nog een contract tot medio 2024. Hij staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Fulham en leidde de club terug naar de Premier League. Vorig seizoen kende Silva, die Kenny Tete en Terence Kongolo nu onder zijn hoede heeft, ook een uitstekend seizoen op het hoogste niveau met Fulham: de club eindigde toen als tiende.