Van Crombrugge na weerzien met Kompany: “Hij is een echte mentor geweest”

Van Crombrugge na weerzien met Kompany: “Hij is een echte mentor geweest”

23-07-2023 17:12
2

Van Crombrugge stond namens KRC Genk tegenover het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Genk wist thuis met 2-0 te winnen en Van Crombrugge was blij om zijn oude hoofdtrainer weer terug te zien. De twee werkten samen bij Anderlecht, Van Crombrugge koestert nog altijd mooie herinneringen aan de samenwerking.

Van Crombrugge is nog steeds zeer dankbaar voor de periode die hij samen had met hoofdtrainer Kompany. "Ik had hem al heel lang niet meer gezien, maar het was hartelijk. Ik wil niet te emotioneel klinken, maar Vincent is de man die mij een kans gaf aan de Belgische top", citeert Sporza van Crombrugge.

Van Crombrugge meent dat Kompany hem veel geleerd heeft, ook naast het voetbalspel. "Hij gaf me een andere kijk op voetbal, maar ook op andere zaken zoals leiderschap en groepsdynamiek. Hij is dus een echte mentor geweest", besluit van Crombrugge.

Van Crombrugge stond tegen het Burnley van Kompany een helft onder de lat bij Genk. De andere 45 minuten waren voor zijn concurrent en collega Maarten Vandevoordt.