OFFICIEEL: Danjuma (ex-Club Brugge) maakt de overstap naar Everton

OFFICIEEL: Danjuma (ex-Club Brugge) maakt de overstap naar Everton

23-07-2023 14:22 Laatste update: 14:35

Arnaut Danjuma is officieel gepresenteerd bij Everton. De Engelse club leent de aanvaller voor één seizoen van het Spaanse Villarreal CF.

Everton probeerde in de winter al de ex-speler van Club Brugge naar de club uit Liverpool te halen, maar destijds kwam Tottenham Hotspur tussenbeide. Ook AC Milan trok aan Danjuma. "Ik ben erg blij om hier te zijn", aldus Danjuma op de clubsite van zijn nieuwe werkgever.

"Ik weet dat ik in januari niet naar de club ben verhuisd. Dat was omdat er op dat moment wat onzekerheid was over de managersituatie. Er was interesse van andere clubs, maar er was een aantrekkingskracht op Everton vanwege de fans, de manager en de geschiedenis van de club en het is de tweede keer dat ze me willen hebben."

"Ik hoop veel doelpunten te maken en goed te zijn voor veel assists. De trainer (Sean Dyche red.) heeft het team duidelijk verbeterd en hij heeft plannen waar ik erg enthousiast over ben. Ik ben vastbesloten om mijn steentje bij te dragen aan de hele club. Het is lang geleden dat ik bij zo'n grote club als Everton heb gespeeld en dat maakt me ontzettend trots."

Het afgelopen jaar kwam Danjuma al uit in de Premier League, namelijk bij Tottenham Hotspur. Bij de topclub uit Londen kon hij echter niet op veel speeltijd rekenen. Nu hoopt de aanvaller zich alsnog te kunnen laten zien. Danjuma kwam eerder uit voor Jong PSV, NEC, Club Brugge, Bournemouth, Villarreal en Tottenham Hotspur.

Snel meer...