Westerlo verpulvert transferrecord voor Frigan: Een serieuze investering

Westerlo verpulvert transferrecord voor Frigan: "Een serieuze investering"

23-07-2023 12:01
21

KVC Westerlo heeft in de zomertransferperiode nog stevig geïnvesteerd. Eerder brak het het transferrecord al voor linksachter Jordan Bos, maar dat doet het nu nog eens over met de komst van Matija Frigan.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws heeft coach Jonas De Roeck alvast bevestigd dat Frigan op het punt staat om richting Westerlo te verhuizen. De Kemphanen betalen naar verluidt zo'n 5,5 miljoen euro voor de Kroatische spits. Een absoluut record voor de club. "Er wordt altijd wel wat overdreven, maar inderdaad", lachte de coach.

De Roeck is alvast bijzonder tevreden dat Westerlo er nog een extra spits bij heeft. "Het is een serieuze investering vanwege de club. Het geeft aan dat we willen blijven groeien en dat we minder afhankelijk willen zijn van gehuurde spelers", klinkt het.

Met Frigan heeft Westerlo er alvast een groot talent bijgehaald. De twintigjarige Kroatische aanvaller kwam het voorbije seizoen uit voor HNK Rijka, waar hij goed was voor vijftien doelpunten en drie assists in 31 partijen. Ook Celta de Vigo dacht aan de komst van de spits, maar Westerlo wordt uiteindelijk zijn bestemming.