Invaller Trossard verliest met Arsenal fel duel van Manchester United in de VS

Invaller Trossard verliest met Arsenal fel duel van Manchester United in de VS

23-07-2023 11:03
1

Het Engelse treffen tussen Manchester United en Arsenal in de Verenigde Staten is een prooi geworden voor de ploeg van Erik ten Hag. De Premier League-grootmachten speelden met het mes tussen de tanden. Door goals van Bruno Fernandes en Jadon Sancho werd het 2-0.

Manchester United won deze voorbereiding al van Leeds United (2-0) en Olympique Lyon (1-0). De Fransen werden verslagen door een fraaie volley van Donny van de Beek, maar de Nederlander bleef zaterdag op de bank. Bij Arsenal verscheen Jurriën Timber wel voor het eerst aan de aftrap. De ex-Ajacied speelde opnieuw als rechtsback, al schoof hij veelvuldig in naar het middenveld. Leandro Trossard begon op de bank. 

In het MetLife Stadium in East Rutherford zagen 82.000 toeschouwers dat The Mancunians het betere van het spel hadden. Na een halfuur opende Bruno Fernandes de score. De nieuwe aanvoerder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak. Zeven minuten later stond het al 2-0. Gabriel Magalhães zat volledig mis, waarna Sancho profiteerde. 

Hoewel het slechts een oefenduel betrof, speelde met name Manchester United op het randje. Lisandro Martínez kreeg kort voor rust een gele kaart na stevige charge op Bukayo Saka. De Argentijn wekte ergernis bij Arsenal, maar Ten Hag sprong op de bres voor zijn pupil. De Nederlandse manager waarschuwde op de persconferentie al dat United 'geen vriendschappelijke wedstrijden speelt'. Hij wisselde halverwege liefst tien keer. Alleen doelman Tom Heaton bleef staan, waardoor Andre Onana nog even moet wachten op zijn eerste minuten. Bij Arsenal viel Trossard in. 

Arsenal, dat pas in de tweede helft de nodige wissels doorvoerde, werd nog wel gevaarlijk, maar wist aan de achterstand niets meer te doen. Op zondag 3 september krijgen The Gunners al de kans voor revanche. Dan treffen de rivalen elkaar in Londen in de vierde speelronde van de Premier League.