OFFICIEEL: Aston Villa betaalt miljoenen voor nieuwe Tielemans-ploegmaat Diaby

OFFICIEEL: Aston Villa betaalt miljoenen voor nieuwe Tielemans-ploegmaat Diaby

22-07-2023 23:11

Aston Villa heeft de komst van Moussa Diaby bevestigd. De razendsnelle rechtsbuiten neemt na vier jaar afscheid bij Bayer Leverkusen en tekent een langdurig contract bij The Villains, de ploeg van Youri Tielemans.

Aston Villa deelt via de officiële kanalen dat de Frans international zijn carrière voortzet in de Premier League. De club betaalt 55 miljoen euro aan Leverkusen voor de deal. Diaby arriveerde in 2019 in de Bundesliga en liet daar zijn sporen achter: na 125 wedstrijden staat de teller uiteindelijk op 31 doelpunten en 38 assists. 

Naast Aston Villa wilde ook Al Nassr graag de rechtsbuiten overnemen. De Fransman heeft echter voor het sportieve plaatje gekozen en zal niet de ploeggenoot van Cristiano Ronaldo weten in Saudi-Arabië. Diaby kon een flink groter bedrag verdienen in het Midden-Oosten, maar is met zijn 24 jaar nog niet uitgespeeld in Europa. 

Diaby is de derde grote aanwinst van The Villains. Youri Tielemans kwam al transfervrij over van Leicester City en Pau Torres maakte voor 33 miljoen euro de overstap van Villarreal.