Dejaegere verkoos Charlotte FC boven Anderlecht: "Toch wat moeilijk"

21 juli om 21:40

RSC Anderlecht werd eerder deze transferperiode nog in verband gebracht met Brecht Dejaegere, die kon terugkeren naar ons land. Zover kwam het echter niet. De middenvelder trok richting de Verenigde Staten, waar hij zal uitkomen voor Charlotte FC. De ex-speler van KAA Gent verklaart zijn transfer.

De 32-jarige middenvelder had de mogelijkheid om terug te keren naar ons land en uit te komen voor Anderlecht, maar besloot om toch te kiezen voor het bescheiden Charlotte FC. Een makkelijke keuze bleek het ook niet te zijn voor Dejaegere.

"In mei kwam Charlotte voor het eerst aankloppen, maar toen voelden we ons wat ongemakkelijk om naar daar te trekken", vertelt Dejaegere bij Les Violets. "Mijn vrouw is zwanger, dus had ik aan mijn manager gevraagd om een club in België of Frankrijk te vinden", klinkt het.

"Anderlecht heeft geïnformeerd, maar dat bleek toch wat moeilijk. Al-Jazira uit de Emiraten was er ook, maar Charlotte kwam terug met een financiële inspanning en uiteindelijk hebben we hun voorstel toch aanvaard. Er was ook nog interesse van Metz en Reims, maar in de Ligue 1 was het voor mij Toulouse of niets", aldus Dejaegere.

Toulouse
Een verlengd verblijf bij Toulouse zag hij zeker zitten, maar de Franse club bood hem geen langdurig contract aan. . "Ik heb heel lang moeten wachten op een voorstel van Toulouse. Maar zelfs dan: als ze twee jaar gegeven hadden, was ik gebleven. Drie jaar was niet nodig, want daarna had ik nog altijd de mogelijkheid om naar België terug te keren. Charlotte stelde me 2,5 jaar voor, met een derde jaar als optie", besluit Dejaegere.