Payet zichtbaar emotioneel en vertrekt na zeven jaar per direct bij Marseille

Payet zichtbaar emotioneel en vertrekt na zeven jaar per direct bij Marseille

21-07-2023 17:30

Dimitri Payet vertrekt per direct bij Olympique Marseille. De vedette arriveerde in 2016 en neemt op 36-jarige leeftijd afscheid van de Zuid-Franse club. 

Payet laat vrijdag op een persconferentie weten dat zijn tijd bij Marseille erop zit. De vedette was duidelijk aangeslagen door het nieuws en gaat na zeven jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging. Payet maakte in 2016 de overstap van West Ham United en speelde 326 wedstrijden voor de Franse club. Daarin kwam hij tot 78 goals en 95 assists. Payet had nog een contract tot de zomer van 2024. 

De Fransman werd het afgelopen seizoen weinig gebruikt door trainer Igor Tudor en het was onduidelijk of Payet in de plannen van de nieuwe trainer, Marcelino, zou voorkomen. Payet ging het gesprek aan met voorzitter Pablo Longoria, die duidelijk maakte dat de speler niet veel perspectief meer had. De kans bestaat dat Payet na zijn actieve carrière terugkeert bij de club. "Het is geen vaarwel, het is een tot snel. Dit is je thuis", stelde Longoria onder meer op de persconferentie.