Leysen verkoos Belgische terugkeer boven PSV: Wat Union bood was betere deal

Leysen verkoos Belgische terugkeer boven PSV: "Wat Union bood was betere deal"

22-07-2023 19:01 Laatste update: 19:17
2

Union SG kende voorlopig al een drukke transferzomer en haalde flink wat nieuwelingen in huis. Eentje daarvan is Fedde Leysen, die PSV verliet voor de Brusselaars. Hij kon nochtans bij de Nederlandse club blijven, maar verkoos een terugkeer naar ons land.

Leysen had een aflopend contract bij PSV, maar kon toch bijtekenen bij de Nederlandse club. Ondanks het aanbod van PSV besloot Leysen toch om een nieuwe uitdaging aan te gaan en te vertrekken richting Union. "Dat wat Union bood was een betere deal", geeft Leysen aan bij Sudinfo.

De verdediger is alvast bijzonder tevreden met zijn beslissing om naar Union te trekken. "Ik voel me hier goed en ben blij dat ik deze nieuwe stap in mijn carrière heb kunnen zetten. Ik volgde Union en het Belgisch kampioenschap al een beetje. Het is een familieclub", geeft hij aan.

Bij Union mag Leysen ook hopen op meer speelminuten, al is de concurrentie ook groot. "Of ik de plaats van Van der Heyden zal overnemen? Koki Machida is ook een heel goede speler. Ik ben nog maar een jonge speler en ik moet hard werken om een plek in de basiself te verdienen", besluit Leysen.