Vrancken ziet nog werk voor zijn elftal: Alle tegendoelpunten te gemakkelijk

Vrancken ziet nog werk voor zijn elftal: "Alle tegendoelpunten te gemakkelijk"

17-07-2023 12:48 Laatste update: 12:58

KRC Genk heeft haar zomerstage achter de rug. Recent liep het in de oefenwedstrijd met PAOK (3-2-verlies) en SV Zulte Waregem (3-3) een beetje stroever dan voordien. Wouter Vrancken ziet dan ook nog werkpunten, al is hij over het algemeen erg opgetogen over zijn huidige kern.

Vooral de verdediging oogde in de voorbije twee vriendschappelijke partijen toch wat wankel. "Met die zes tegendoelpunten kan ik uiteraard niet tevreden zijn", beaamt Vrancken bij Het Belang van Limburg"Ze vielen allemaal te gemakkelijk, maar we moeten dat niet dramatiseren. Dat heeft allemaal met scherpte te maken." Logisch, voegt de Genk-coach daar meteen aan toe, door de intensieve arbeid op de vele trainingen. 

Vrancken wil dan ook positief overkomen. Met Christopher Bonsu Baah, Alieu Fadera en Joris Kayembe haalde Genk al drie kwaliteitsvolle versterkingen in huis. Elk van hen liet zich al in gunstige zin opmerken tijdens deze voorbereiding. "We zijn op dit moment inderdaad goed gewapend", bevestigt Vrancken. Al voegt hij daar meteen aan toe dat dat geen garanties biedt. "Vorig seizoen had ik bij de eerste competitiewedstrijd ook een heel sterke ploeg, maar drie dagen later was ineens de helft van die ploeg weg", lacht hij.

Toch is een trainer uiteraard nooit helemaal voldaan. Ook Vrancken ziet nog een hiaat in zijn kern: onvoldoende aanvallende stootkracht. Na het vertrek van Ally Samatta is enkel Tolu Arokodare nog een echte negen bij Genk. Dat is te weinig. Bovendien kon de winteraanwinst in zijn eerste half jaar niet helemaal overtuigen.