Vanzeir onthult interesse van andere clubs: Een stap hogerop in België kon ook

Vanzeir onthult interesse van andere clubs: "Een stap hogerop in België kon ook"

16-07-2023 13:32
1

Dante Vanzeir verliet Union SG afgelopen winter en ging aan de slag bij de NY Red Bulls. Het werd een woelige periode voor Vanzeir, die ook voor een andere uitdaging had kunnen kiezen.

De MLS zit al even in de lift, maar het is toch opvallend dat een jonge Europese speler voor die competitie kiest. "Waarom de MLS? Voor het avontuur", geeft Vanzeir aan in het weekblad Humo.

Bij het weekblad onthult de aanvaller meteen ook dat een langer verblijf in België erin had gezeten, zonder ook te vermelden welke ploeg interesse toonde. "Een stap hogerop in België had ook gekund, maar ik wilde me liever in een andere competitie bewijzen", geeft hij aan. "De MLS was lang een vrij onbekende competitie, maar de laatste jaren is de belangstelling ervoor toegenomen."

Een stap naar een grote competitie leek er niet in te zitten voor de spits. "Die interesse is er geweest, maar nooit zo concreet als die van de Red Bulls. Ik kan mijn makelaar wel de markt op sturen, maar ik heb liever dat een club naar mij komt. Ik moet voelen dat ze oprecht in me geloven", aldus Vanzeir.