Zuid-Koreaan duikt plots op tijdens oefenmatch Gent: Hier om Hongi te steunen

Zuid-Koreaan duikt plots op tijdens oefenmatch Gent: "Hier om Hongi te steunen"

16-07-2023 13:18

In de oefenpartij tussen KAA Gent en FC Volendam van afgelopen zaterdag plots een opmerkelijk beeld. Langs de zijlijn stond er plots een Zuid-Koreaanse toeschouwer naar de wedstrijd te kijken. Het bleek een grote fan te zijn van Gent-middenvelder Hyunseok Hong.

Sung Deok maakte vanuit Toscane de overtocht richting Alkmaar om zijn landgenoot aan het werk te zien. "Ik ben vertrokken uit Pisa, nam de vlucht naar Amsterdam en dan de trein en bus naar hier" , vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. "Waarom? Gewoon als supporter."

Persoonlijke vrienden van elkaar zijn Sung Deok en Hong niet, al kwam de supporters ook niet van een kale reis terug. "Ik ken Hongi niet persoonlijk, maar hij maakte daarnet tijd voor me vrij, dat was een heel mooi moment. Ik ben hier vooral om Hong te steunen", geeft de supporter aan.

De middenvelder van Gent blijkt ook steeds populairder te worden in zijn eigen land. "Hij begint beroemd te worden. Hij komt nu in aanmerking voor de nationale ploeg en dat leverde heel wat meer aandacht op", klinkt het.