‘Lille akkoord met vertegenwoordigers van Orban (Gent) over transfer’

‘Lille akkoord met vertegenwoordigers van Orban (Gent) over transfer’

15-07-2023 22:26
15

LOSC Lille heeft een akkoord bereikt met de vertegenwoordigers van Gift Orban, meldt Footmercato. Lille ziet in de 20-jarige spits van KAA Gent de ideale opvolger van Jonathan David. De interesse van Lille komt voort uit het sterke afgelopen seizoen van Orban waarin hij indruk maakte via zijn zeer hoge doelpuntengemiddelde.

Voordat Lille Orban wil aantrekken, wil de club eerst de Canadese spits David verkopen. David heeft volgens transfermarkt een transferwaarde van 60 miljoen euro. Wanneer de spits verkocht wordt geeft dit Lille flink wat financiële ruimte.

Om Orban aan te kunnen trekken zal Lille toch ook flink in de buidel moeten tasten. De 20-jarige Orban heeft nog een contract tot 2027 bij Gent en is volgens transfermarkt de duurste speler van de Jupiler Pro League. Orban heeft een transferwaarde van 20 miljoen euro.

Orban wist in het afgelopen seizoen bij Gent in 22 matches 20 doelpunten te maken. Ook leverde de spits twee assists af. Orban loopt hierdoor bijna 1 op 1 qua matches en doelpunten. In totaal speelde Orban 46 professionele voetbal matches en hierin wist hij 39 doelpunten te maken.