Europese subtop jaagt op De Winter: 'Everton en Lille hebben zich al aangeboden'

Europese subtop jaagt op De Winter: 'Everton en Lille hebben zich al aangeboden'

15-07-2023 10:40
2

Het zou wel eens een sleutelseizoen in de ontwikkeling van Koni De Winter kunnen worden. Onze landgenoot ligt momenteel nog onder contract bij Juventus, maar wil daar enkel blijven als hij er voldoende speelkansen krijgt. Zo niet, dringt een verhuis zich op. Dat hebben Everton FC en Lille OSC alvast in de oren geknoopt.

De Winter was in juni nog met de Jonge Duivels actief op het EK voor beloften in Georgië en Roemenië. Daar presteerde hij puik, wat de interesse in hem heeft doen aanwakkeren. Volgens Het Nieuwsblad jagen verschillende Europese subtoppers op de Antwerpse verdediger, waaronder Everton en Lille. Zij zouden De Winter permanent willen overkopen van Juve. 

Dat is ook de ambitie van de speler zelf: bij een ploeg onder contract liggen waar hij de kans krijgt om zich te bewijzen. Aan uitleenbeurten heeft hij met andere woorden geen boodschap meer. Afgelopen seizoen verhuurde Juve hem aan reeksgenoot Empoli, met wisselend succes. Deze week is De Winter wel aan de voorbereiding begonnen met La Vecchia Signora. Als hij in de voorbereiding zijn kans krijgt (en grijpt), is een verlengd verblijf niet uitgesloten.

No Poll