Geen Deense Vierde Klasse voor Dirar, ex-speler Club Brugge stopt met voetballen

Geen Deense Vierde Klasse voor Dirar, ex-speler Club Brugge stopt met voetballen

14-07-2023 20:01
1

Voor Nabil Dirar zit het voetballen er dan toch op. De voormalige speler van Club Brugge leek nog even in de Deense Vierde Klasse te gaan voetballen, maar moet door een blessure toch noodgedwongen stoppen.

In mei raakte bekend dat Dirar zijn handtekening had gezet onder een contract bij de Deense vierdeklasser Ishoj IF. Hij zal echter geen minuut spelen voor de club. Bij Bold kondigt coach Erdogan Aslan aan dat Dirar zal stoppen met voetballen.

De 37-jarige ex-speler van Club Brugge heeft tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen een blessure opgelopen en heeft daarop besloten om te stoppen als profvoetballer. "Hij heeft me verteld dat het hem heel hard spijt, maar dat hij moet stoppen", zegt Aslan.

Het kunstgras in Denemarken is voor de ervaren pion niet geschikt om nog te voetballen, klinkt heht. "Hij voelt nog steeds pijn en wil op zijn 37ste niet mank lopen. Daar hebben we dan ook alleen maar respect voor. Het is natuurlijk jammer", aldus Aslan.

In ons land brak Dirar door bij Westerlo om uiteindelijk een transfer naar Club Brugge te versieren. Na avonturen bij AS Monaco en Fenerbahçe keerde hij begin 2021 voor een half seizoen terug naar Club Brugge en won hij ook de titel met Blauw-Zwart. Daarna speelde Dirar nog voor het Turkse Kasimpasa. Nu zit het voetballen er helemaal op voor hem.