OFFICIEEL: Voormalige Antwerp-pion Waem tekent bij ADO Den Haag

OFFICIEEL: Voormalige Antwerp-pion Waem tekent bij ADO Den Haag

13-07-2023 19:45

ADO Den Haag heeft Matteo Waem binnen. De 23-jarige Belgische centrale verdediger komt over van MVV Maastricht en tekent een driejarig contract in Den Haag. 

In 2020 maakte Waem de overstap van Royal Antwerp FC naar MVV, waar hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Uiteindelijk speelde de verdediger, die de Belgische en Italiaanse nationaliteit bezit, 92 duels voor de Nederlandse club. Vorig seizoen was hij aanvoerder en eindigde hij met MVV op de vijfde plek. 

"Na een mooie periode bij MVV was het nu tijd voor een nieuwe uitdaging", aldus Waem op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. "De gesprekken met de club hebben mij over de streep getrokken om voor ADO Den Haag te kiezen. Het is een grote club in Nederland en de identiteit van de club past bij mij als persoon. Ik kijk er nu al naar uit om in het mooie stadion van ADO te mogen spelen."

Ook technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de komst van Waem. "Matteo heeft afgelopen seizoenen grote stappen in zijn ontwikkeling gezet en we zijn ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten een goede aanwinst is. Vorig jaar was Matteo een van de dragende spelers bij MVV. We denken dat hij die stijgende lijn kan doortrekken bij ADO Den Haag."