FIFA reageert op transferverbod Al Nassr: 'Weg als ze schulden aflossen'

FIFA reageert op transferverbod Al Nassr: 'Weg als ze schulden aflossen'

13-07-2023 12:12
3

FIFA heeft een uitleg gegeven over het transferverbod dat Al Nassr recentelijk heeft gekregen. Volgens de wereldvoetbalbond is de club inderdaad over de scheef gegaan en staan er nog wat schulden open.

Al Nassr kreeg eerder deze week te horen dat ze geen transfers mogen doen tot nader order. "Al Nassr kan op dit moment geen nieuwe spelers inschrijven door openstaande schulden. Het verbod zal direct worden ingetrokken wanneer de club uit Saudi-Arabië haar schulden heeft afbetaald aan de crediteuren die daar officieel recht op hebben." Al Nassr haalde deze transferperiode onder andere Marcelo Brozovic al binnen.

Volgens verschillende bronnen zou het gaan om ongeveer een half miljoen euro aan schulden voor de Saudische club. Het lijkt er niet op dat dit bedrag een probleem zal worden voor de beleidsbepalers achter de Saudi Pro League. Eerder haalde Al Nassr ook Cristiano Ronaldo naar het Midden-Oosten. De transfer van Hakim Ziyech is inmiddels wel geklapt, waardoor die komst onwaarschijnlijk lijkt.