'Geen Vanheusden op training Standard, maar van blessure is geen sprake'

'Geen Vanheusden op training Standard, maar van blessure is geen sprake'

13-07-2023 11:07
2

Standard Luik vertoeft momenteel in Arnhem (Nederland) om de laatste hand te leggen aan de voorbereiding op het komende seizoen. Van de 28 meegereisde spelers verschenen er donderdagochtend 27 op het oefenterrein. Zinho Vanheusden bleef binnen, al is dat met voorbedachte rade.

De supporters van Standard hoeven niet te wanhopen: Vanheusden heeft geen nieuwe blessure opgelopen. De broze verdediger rondde pas enkele dagen geleden definitief zijn terugkeer naar Luik af. Daarbij werd afgesproken dat hij in de voorbereiding een ander schema zou volgen dan zijn medespelers, onthult La Dernière Heure. 

Standard wil Vanheusden immers geleidelijk aan brengen, zodat hij alle tijd heeft om weer door te groeien naar zijn topniveau van weleer. De afgelopen jaren werd de eenmalige Rode Duivels achtervolgd door blessureleed. Daardoor kwamen uitleenbeurten bij Genoa FC en AZ eigenlijk nooit helemaal van de grond. Op vertrouwde bodem heeft Vanheusden goede hoop om zijn carrière te herlanceren, maar dat moet stapje voor stapje gebeuren.

Woensdag speelde de Limburger nog gewoon mee in de vriendschappelijke partij tegen AZ (4-3-verlies). Van Carl Hoefkens kreeg hij een plekje in de basiself.