Stelen met de ogen op Antwerp-stage: opvolger De Laet en potentiële derde spits

Stelen met de ogen op Antwerp-stage: opvolger De Laet en potentiële derde spits

12-07-2023 11:45 Laatste update: 14-07-2023 17:15
2

Begin juli trekken de clubs uit de Jupiler Pro League op stage om het aankomende seizoen zo keurig mogelijk voor te bereiden. Traditiegetrouw mogen ook een heleboel jongeren met nauwelijks of geen ervaring op het hoogste niveau er eens van het echte werk proeven. VoetbalPrimeur.be verschaft met plezier een blik op die jonge wolven, vaak de toekomst van ons Belgische voetbal. Als tweede aan de beurt: de opkomende garde van Royal Antwerp FC.

Kobe Corbanie
Leeftijd: 18
Positie: rechtsachter
Minuten bij de A-ploeg: 32

Met zes korte invalbeurten zette Corbanie zijn naam al enigszins op de kaart, al deed vooral zijn geweldig koele strafschop in de halve finale van de beker tegen Union een duit in het zakje. Daardoor mocht Antwerp uiteindelijk feest vieren op de Heizel. Op de Bosuil wordt de blonde jongeling klaargestoomd om Ritchie De Laet op te volgen. Aangezien die laatste steeds vaker met kwaaltjes sukkelt, liggen er speelkansen in het verschiet, ook al loopt er met Jelle Bataille nog een stevige concurrent rond.

Niels Devalckeneer
Leeftijd: 19
Positie: doelman
Minuten bij de A-ploeg: 0

Naast Jean Butez, Ortwin De Wolf, Senne Lammens en Davino Verhulst had Mark van Bommel nóg een plekje vrij voor een vijfde doelman op stage. Daardoor mocht ook deze Devalckeneer zijn koffers pakken voor Oostenrijk. Bij de Young Reds is de tiener van 1,93 meter de vaste waarde onder de lat. Met slechts vier clean sheets was het geen erg aangename kennismaking met Eerste Nationale, maar ongetwijfeld heeft hij er meer van opgestoken dan van een jaartje in de beloftereeks. Doorbreken in Deurne-Noord belooft wel een pittige opgave te worden, gezien de grote concurrentie.

Milo Horemans
Leeftijd: 17
Positie: aanvallende middenvelder
Minuten bij de A-ploeg: 0

Een schoolvoorbeeld van het sneeuwbaleffect. Toen Van Bommel in de wintermaanden de ene na de andere speler uit zijn kern zag wegvallen, ging hij putten bij de beloften. Zo kregen onder meer Corbanie, Zeno Van den Bosch en ene Arthur Vermeeren hun kans. Daardoor moesten echter ook de Young Reds op zoek naar vers bloed. De piepjonge Horemans werd doorgeschoven. Met succes! In het voorjaar van 2023 mocht hij geregeld invallen. Intussen heeft de spelverdeler zijn eerste doelpunt gemaakt én mag hij zich bewijzen bij de hoofdmacht.

Victor Udoh
Leeftijd: 18
Positie: spits
Minuten bij de A-ploeg: 0

Marc Overmars maakte er een prioriteit van in deze zomermercato: een stand-in voor Vincent Janssen. Als de Nederlander verstek moest geven, had Antwerp het immers moeilijk om het verschil te maken. Veel druk komt te liggen op de zestienjarige George Ilenikhena vanwege zijn prijskaartje van zes miljoen euro (!), maar misschien komt de verrassing wel van deze Udoh? Hij is een Nigeriaan die enkele maanden geleden op de Bosuil aankwam. De snelle spits heeft blijkbaar al voldoende indruk gemaakt en mag dromen van meer.

Andreas Verstraeten
Leeftijd: 17
Positie: linksachter
Minuten bij de A-ploeg: 0

De jongste en ook de meest onervaren van alle stagegangers bij Antwerp. Bij de beloften mocht de linksvoetige verdediger nog maar twee keer invallen, in totaal goed voor 20 speelminuten. Toch ziet Van Bommel potentieel in Verstraeten. Dat hij de voorkeur krijgt op sterkhouders als Dragan Lausberg, Milan Smits of Gerard Vandeplas, moet vertrouwen geven om er vol tegenaan te gaan in Oostenrijk.