Mundo Deportivo: 'FC Barcelona vraagt zeventien miljoen euro voor Dest'

Mundo Deportivo: 'FC Barcelona vraagt zeventien miljoen euro voor Dest'

10-07-2023 10:09
3

De rol van Sergiño Dest is uitgespeeld bij FC Barcelona. De in Nederland geboren international van de Verenigde Staten heeft van trainer Xavi te horen gekregen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club, meldt Mundo Deportivo.

Dest maakte drie jaar geleden voor meer dan twintig miljoen euro de overstap van Ajax naar Barcelona. Het vijfjarige contract dat hij toen ondertekende, zal de vleugelverdediger niet uitdienen: Barcelona wil deze zomer van Dest af, klinkt het.

Mogelijk ligt de toekomst van Dest in de Premier League. Crystal Palace en Fulham zouden in de markt zijn voor Dest. De interesse van Bundesliga-subtopper Union Berlin lijkt bekoeld. Barça verhuurde Dest vorig seizoen aan AC Milan, maar dat werd geen succes. Sinds januari werd er geen beroep meer op hem gedaan in Italië.

Dest is op dit moment met de Verenigde Staten actief op de Gold Cup. Hij maakt een goede indruk, wat zijn kansen op een mooie transfer ten goede zal komen. Mundo Deportivo suggereert dat Dest voor zeventien miljoen euro op te pikken is in Catalonië.