Geweldig: Speler krijgt na hartfalen nieuw contract bij Spaanse club

Geweldig: Speler krijgt na hartfalen nieuw contract bij Spaanse club

10-07-2023 09:45
1

Dragisa Gudelj heeft ongeveer vier maanden na zijn hartstilstand een nieuw contract getekend bij Córdoba CF. Het jongere broertje van Sevilla-speler Nemanja Gudelj zakte eind maart tijdens het competitieduel met Racing de Ferrol in elkaar.

De hulpdiensten van beide teams waren snel ter plekke om Gudelj een hartmassage te geven. Ook cardioloog Pepe Segura stormde vanaf de tribune het veld op. Samen redden ze het leven van de Servisch-Nederlandse verdediger. Nadat Gudelj weer bijkwam en in de ambulance werd afgevoerd, zou hij zelfs hebben aangegeven dat hij verder wilde spelen. Dat stond de medische staf logischerwijs niet toe. Inmiddels is bij de 25-jarige speler een defibrillator ingebouwd en onderging hij onlangs een strenge medische keuring bij Córdoba. Die doorstond hij goed.

Om die reden mocht hij zondag zijn handtekening onder een nieuw contract zetten. Gudelj ligt tot medio 2025 vast bij de club uit de Primera Federación, het brede derde niveau van Spanje. "Hij wilde weer voetballen en blijft dat doen bij de groen-witten", schrijft Córdoba op de clubsite.