'Anderlecht gaat oude bekende van Riemer – Canos – huren'

'Anderlecht gaat oude bekende van Riemer – Canos – huren'

09-07-2023 16:00
32

RSC Anderlecht wordt al een tijdje in verband gebracht met Sergi Canos. Volgens Sportwereld staat paars-wit op het punt de Spaanse flankspeler in huis te halen. Mogelijk gaat het om een huurdeal.

Canos staat sinds 2017 op de loonlijst van het Engelse FC Brentford. Hij werkte dus in het verleden samen met Anderlecht-trainer Brian Riemer. De Deen was voor zijn komst bij Anderlecht assistent van Brentford en kent dus de speler.

Het afgelopen seizoen verhuurde Brentford Canos nog aan het Griekse Olympiakos. Mogelijk probeert Anderlecht de Spanjaard nu ook eerst op huurbasis naar het Lotto Park te halen. Bij Brentford heeft Canos nog een contract tot 2024.

Opleiding bij Barcelona en Liverpool
In het verleden kwam de nu 26-jarige Canos uit voor de jeugd van FC Barcelona en Liverpool. Bij Anderlecht moet Canos de concurrentie aangaan met Francis Amuzu. Al kan hij ook de vervanger worden van Amuzu, die naar verluidt aast op een transfer.

Met Kasper Dolberg en Louis Patris trok Anderlecht onlangs twee nieuwkomers aan. Target Rodrigo Zalazar lijkt dan weer op weg naar het Portugese Braga.