'Maguire en Sancho op de transferlijst geplaatst bij Manchester United'

'Maguire en Sancho op de transferlijst geplaatst bij Manchester United'

09-07-2023 10:15
1

Erik ten Hag schuwt geen harde maatregelen bij Manchester United. De Nederlandse manager is van plan om Harry Maguire, Jadon Sancho, Fred en Scott McTominay binnen twee weken te verkopen, meldt The Independent. Zij zijn net als David de Gea overbodig.

Volgens de Britse krant wil Ten Hag vaart zetten achter de renovatie van zijn selectie, omdat hij een serieuze gooi wil doen naar de Premier League-titel. De aanpak van de manager wordt vergeleken met die van Mikel Arteta in zijn eerste seizoen bij Arsenal: hij wil dat alle spelers volledig betrokken en gefocust zijn. Voor de spelers die weinig perspectief hebben op de lange termijn, geldt dat ze beter maar meteen 'afgestoten' kunnen worden.

Onder meer Maguire heeft te horen gekregen dat hij geen toekomst heeft op Old Trafford. De Engelse international kwam vier jaar geleden voor liefst 87 miljoen euro over van Leicester City, waarmee hij de duurste verdediger aller tijden werd. Maguire kon echter nooit potten breken bij United en werd regelmatig bekritiseerd. The Independent meldt dat de clubleiding nog hoopt op een bedrag van 58 miljoen euro, maar dat Maguire ook voor 40 miljoen wel is op te halen.

Het torenhoge salaris van Maguire vormt nog wel een obstakel. Het is sowieso een probleem voor United, waar veel spelers een hoger salaris hebben dan hun status rechtvaardigt. Een verhuur van de mandekker wordt daarom ook niet uitgesloten. Het is hoe dan ook duidelijk dat Raphaël Varane en Lisandro Martínez de eerste opties zijn centraal achterin, met Victor Lindelöf en Luke Shaw als alternatieven.

Fred staat ondertussen in de belangstelling van Fulham, terwijl West Ham United en Newcastle United al McTominay op de korrel hebben. Sancho, die twee jaar geleden nog voor negentig miljoen euro overkwam van Dortmund, geniet interesse van Tottenham Hotspur. United hoopt stiekem op een ruildeal met Harry Kane, al lijkt die kans niet groot.

Met de verkoop van het viertal hoopt Ten Hag zijn transferbudget op te schroeven. The Mancunians versterkten zich al met Mason Mount en zijn dicht bij de komst van Andre Onana. Ook Rasmus Hojland van Atalanta Bergamo staat op het lijstje.