El Azzouzi, Boukamir & El Khannouss keren terug naar hier als Afrikaans kampioen

El Azzouzi, Boukamir & El Khannouss keren terug naar hier als Afrikaans kampioen

09-07-2023 10:00
3

Feest in Marokko, de U23 van het land wist de finale van de Afrika Cup U23 te winnen. In de eindstrijd rekenden een Belgisch getint Marokko na verlengingen met de leeftijdsgenoten van Egypte af. De Atlas Welpen haalden het met 2-1.

Met Issame Charaï heeft de U23 van Marokko een Belgische bondscoach. In het verleden werkte hij onder meer nog assistent van Marc Brys bij Beerschot. Ook bij STVV en Oud-Heverlee Leuven vervulde Charaï de rol van T2. In november 2022 koos hij voor de uitdaging bij Marokko. Dat heeft nu zijn vruchten afgeworpen.

Na tien minuten in de finale zag het er wel slecht uit voor Marokko. Mahmoud Saber bracht de jonkies van Egypte op een 0-1 voorsprong. Saber was even de held van zijn land, maar veranderde in de anti-held. Acht minuten na zijn doelpunten kreeg hij immers een directe rode kaart en moest Egypte verder met tien man.

Assist El Khannouss
Met een mannetje meer op het veld kwam Marokko nog voor de rust op gelijke hoogte komen. Bilal El Khannouss van KRC Genk bediende Yanis Begraoui en de 1-1 was een feit. Naast El Khannouss stonden bij Marokko ook nog onder meer Oussama El Azzouzi (Union), Zakaria El Ouahdi (RWDM) en Oussama El Azzouzi (Charleroi) in de basis. Doelman Elias Mago van Standard bleef de hele match op de bank.

Na de reguliere speeltijd stond er nog altijd 1-1 op het bord. Verlengingen volgden en daarin kroonde Oussama Targhalline zich tot de held van de natie. Nadat hij zo'n kleine tien minuten op het veld stond knalde de speler van Le Havre de 2-1 eindstand op het bord.