Mbappé wekt verwarring bij PSG-ploegmaats met controversieel interview

Mbappé wekt verwarring bij PSG-ploegmaats met controversieel interview

08-07-2023 19:34

Kylian Mbappé heeft met een controversieel interview kwaad bloed gezet bij zijn ploeggenoten bij Paris Saint-Germain. In gesprek met France Football nam de 24-jarige aanvaller geen blad voor de mond.

Mbappé is door France Football uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Frankrijk. In een uitgebreid interview wordt hem onder meer gevraagd naar de kritiek aan zijn adres. Mbappé wijst met een beschuldigende vinger naar zijn werkgever. "Ik denk dat het feit dat ik voor Paris Saint-Germain speel, ook niet helpt. Want het is een team vol verdeeldheid, een club vol verdeeldheid. Dus dat leidt continu tot veel speculaties. Dat stoort me niet, want ik weet waar ik mee bezig ben en hoe ik ermee om moet gaan."

In zijn ogen doet Mbappé zelf niets fout. "Ik heb meer dan veertig goals gemaakt dit seizoen en dertien voor het nationale elftal. Ik was voor het vijfde seizoen op rij de beste speler en topscorer van de Ligue 1", aldus de aanvaller. "In mijn ogen was ik de meest bepalende speler. Ik had naar mijn eigen maatstaven beter kunnen doen, maar ik kan ook niet toveren."

Volgens RMC Sport hebben meerdere PSG-spelers zich tegen Mbappé gekeerd. Vanuit de spelersgroep zou er zelfs contact zijn gelegd met de eigenaar van de Parijzenaren. De PSG-leiding is ook allesbehalve blij met de uitspraken van Mbappé, klinkt het. De Fransman is veelvuldig in het nieuws door de status van zijn contract. Mbappé wil medio 2024 vertrekken uit Parijs.