Prachtig dankwoord Ten Hag: 'Een van de beste keepers in de historie van de club'

Prachtig dankwoord Ten Hag: 'Een van de beste keepers in de historie van de club'

08-07-2023 17:13
1

Erik ten Hag neemt met mooie woorden afscheid van David de Gea. De Spaanse doelman maakte zaterdag bekend na twaalf jaar te vertrekken bij Manchester United.

De Gea liep uit zijn contract en beide partijen zijn niet tot een akkoord over een nieuwe verbintenis gekomen. "Er is geweldig veel kwaliteit en karakter nodig om het niveau te bereiken om één wedstrijd voor United te spelen. Om tot 545 te komen over een periode van twaalf jaar is een speciale prestatie. Vooral als keeper, omdat je elke wedstrijd in de schijnwerpers staat", zegt Ten Hag op de clubsite.

"Dat hij is uitgeroepen tot Speler van het Jaar door de fans en zijn teamgenoten - beiden vier keer - toont het niveau van zijn prestaties aan. Hij zal altijd herinnerd blijven als een van de beste keepers in de historie van de club", aldus Ten Hag. 

Gedurende zijn periode bij United vierde De Gea de nodige successen. In 2013 legde hij met The Mancunians beslag op de landstitel, terwijl hij ook twee keer de Europa League, één keer de FA Cup, tweemaal de League Cup en drie keer de Engelse supercup won.