Debutanten scoren bij Genk in een 4-0 overwinning tegen OH-Leuven

08-07-2023 13:26 Laatste update: 13:35
10

Zaterdagmiddag ontving KRC Genk Oud-Heverlee Leuven voor een oefenpartij. Omwille van de hitte werd de wedstrijd gespeeld om 11 uur in plaats van 14 uur. De wedstrijd ging door achter gesloten deuren.

Genk won haar eerste oefenpot tegen Tienen met 3-0. OHL speelde eerder ook al een oefenpartij tegen Tienen. De mannen van Marc Brys wonnen dat duel met 4-0. Vorige zaterdag won Leuven van Beerschot met het kleinste verschil. Beide ploegen maakten van de partij gebruik om een aantal wijzigingen door te voeren in de opstellingen. Bij Genk stond Leysen in doel. Sadick, Preciado, Munoz en Kongolo stonden in de verdediging. Het middenveld van Genk bestond uit Hrosovsky, Castro en Ouattara. Paintsil, Fadera en Tolu stonden voorin.

Zomeraanwinst Alieu Fadera stond in de basis bij de Genkenaars en opende de score in de eerste helft. Na een mooi uitgesponnen aanval wipte de 21-jarige de bal over de doelman. Patrik Hrosovsky kon voor rusten de score verdubbelen voor Genk. De Slowaak trapte de bal knap binnen nadat Leuven een corner uit de zestien kopte.

In de tweede helft voerden beide ploegen de nodige wissels door. Bij Genk kreeg Noah Adedeji-Sternberg zijn debuut. Ook Luca Oyen kwam op het veld en wist meteen de lijn van de eerste helft door te trekken. De 20-jarige kopte, na gesukkel in de defensie bij Leuven, de drie-nul binnen.

Ook Christopher Baah Bonsu mocht zich voor het eerst bij Genk bewijzen. De 18-jarige debutant kon op zijn debuut meteen de weg naar doel vinden. Hij slalomde tussen de Leuvense verdediging en legde de 4-0 binnen.